Chatter Rom, mer generelt referert til som fora, er virtuelle steder hvor enkeltpersoner møtes online for å snakke med hverandre med tekst, video og lyd. Forum skje for å være ekstremt populært fordi begynnelsen fra internett, så vel som deres anerkjennelse ikke har bleknet med tiden.

Mennesker av fortidens tilværelser nyter å bruke chatterom til å snakke, spøk, dele sine møter, utveksle ideer, ideer eller bare bli kjent med hverandre. Forum er akkurat som interaktive diskusjonsfora der du publiserer et notat og får svar umiddelbart. Videre inkluderer chatterom vanligvis private meldingsfunksjoner som tillater chatter å vurdere en åpen samtale med en person rett inn i et privat område.

Oppfinnelsen av webkameraer er sikkert bygget med en stor effekt på chattevaner. Mens det i det forrige samtalet var å bytte ut tekster, er det nå en multimedieopplevelse hvor chatters utveksler ikke bare tekst, men også video og lyd. Bruk en mikrofon til å ha en stemme samtale sammen med andre chatters og bruk et webkamera for å ha en videochatt også. Egentlig mange mennesker ikke engang bryder å skrive de bare snakker og kringkaster seg med sine webkameraer, de har videokonferanser, snarere enn enkle tekstchattingssessioner.

Sannsynligvis de mest populære chatterommene finnes av store Internett-selskaper, for eksempel Yahoo og America Online. Yahoo Chat var en gang vanligvis den mest populære chatterverten for mange nettpratere. Dessverre på grunn av sin suksess, hadde det dessuten vært et foretrukket mål for spammere og bot-skapere. – Bots er programvare som brukes til søppelpostfora, de bruker ofte kvinnelige skjermnavn for å lokke mannlige brukere til å klikke koblinger til voksne nettsteder. -Yahoo forum ble også utnyttet av pedofiler, som mange gratis forum tilgjengelig på internett. I dag skjer det mange begrensninger i Yahoo-snakk for å forhindre misbruk av spammere og kjøttedyr. AIM forums kan også bli funnet og fortsatt mye populært spesielt blant folk bosatt i Amerika. Google tilbyr også fora, inne i en 3D-atmosfære, med Lively. Googles livlige rom kan bli med på andre nettsteder, og enkeltpersoner som besøker enkeltpersoner, kan gå inn i rommene og chatte. Sosiale nettverk tillater også at brukerne kan delta i fora. Myspace har forumer åpne for brukere som er logget inn der de kan snakke med andre Myspace-brukere på internett og inneholde rommene. Noen «eldre» nettsteder for eksempel ICQ gir også fora, selv om de ikke er like vanlige som de var en gang da det var mindre andre chatterom å kjempe med.

Tydeligvis er store internettbedrifter ikke de eneste som gir gratis fora, faktisk finner du chatterom på mange mindre kjente nettsteder. Hovedforskjellen med store fora og ikke-store fora er åpenbart mengden brukere du finner. Vanligvis Yahoo fora og AIM forumer vil alltid ha mange brukere tilstede og chatte. Google Lively er et mer moderne nettsted, slik at det ennå ikke har oppnådd momentum chat gigantene for eksempel Yahoo har.

Noen fora som Yahoo-fora krever at brukeren ikke bare blir med i Yahoo, men installerer også litt programvare på sin datamaskin. Andre fora for eksempel AIM forums krever brukerregistrering, men de er helt webbaserte og krever ingen programvare nedlasting. Det er også fora som ikke krever noen form for registrering overhodet, forbrukeren velger bare et kallenavn og går inn i chatterommet.

Selv om mange fora er til salgs for å være gratis og tilgjengelig for alle som tilfredsstiller de nødvendige kriteriene for å gå i rommene – som aldersbegrensning eller nettstedsledelse – er andre medisiner bare tilgjengelig når brukeren betaler en avgift. Faktisk finner du kompenserte fora også. Vanligvis kompensert fora er modererte fora som fokuserer på et lite antall individer. Svært ofte finner du kompenserte fora på internett dating sites. Noen kompenserte fora finnes i en abonnementspakke for noe kompensert nettsted. Noen ganger kan enkeltpersoner kompensert fora tillate begrenset bruk av ikke å måtte betale folk.