Det er spesifikke utfordringer som par i langdistanseforhold står overfor som andre par ikke gjør. Men, med litt oppfinnsomhet og arbeid, er det også rettelser til disse utfordringene. Du vet at langdistanseforholdet ditt er i trøbbel når. . .

Du opererer begge med forskjellige regler om når og hvordan du skal kommunisere eller hva som skal deles.
Når bare en av dere forsøker å holde kontakten.

Når du føler at du «skal» ringe, snakke, tekst eller på annen måte kommunisere med partneren din. Det er et sikkert tegn på at ting er ute av tune når det er en forpliktelse til å kommunisere og ikke fordi du vil.

Du er sjalu av alt. Du tror kanskje at sjalusi signalerer din utødelige kjærlighet til den andre personen, men i stedet er det et signal om at det er en tillitsbrudd. Uten tillit er forholdet ditt på vei for en oppbrudd.

Så hva kan du gjøre med det? Nesten alle problemer med langdistanseforhold kan «festes» med åpen kommunikasjon og handling. Det er flott å snakke åpent om dine bekymringer og ønsker, men hvis ingen handling blir tatt så falt samtalen på døve ører. Det er flott å iverksette tiltak for å reparere et forhold, men hvis det er feil handlinger som den andre personen ikke setter pris på, er alt arbeidet ditt gjort for ingenting.
Trinn ett er spør. Sett til side en stund i samtalene dine når du kan være åpen og ærlig med hverandre uten frykt for konsekvenser senere. Fortell partneren din hva du trenger, vil eller ønsker og be dem om å gjøre det samme. Deretter lage en plan sammen og ta handlingen.

For eksempel, hvis du eller din partner er sjalu, snakk om hvorfor eller hva den andre personen gjør for å utløse følelser av sjalusi. Deretter jobber du sammen for å finne en løsning som oppfyller begge dine behov. Kanskje din partner ikke liker at du går til lunsj med samme person i motsatt kjønn hver dag på jobb. Du deler informasjon fra lunsjer, men det kjører bare kilen ytterligere. I stedet kan du invitere en annen 1 eller 2 personer til lunsj eller finne en annen person å gå til lunsj med.

Men det underliggende problemet med sjalusi er mangel på tillit. Så mens du arbeider ut de funksjonelle aspektene ved å gå til lunsj med noen andre, må du også ta opp hvorfor det er mangel på tillit. Gjorde en av dere bryte den tilliten mellom deg og ditt forhold, er fortsatt helbredende? Falt den sjalu partner fra et annet dårlig forhold hvor det var juks eller en forelder som var juks? Når det kommer til tillit, kan du ikke alltid jobbe det ut alene. Bruk et par rådgivningsøkter for å stryke ut problemene og utvikle et kommunikasjonsmønster som fungerer for dere begge. Og før du begynner å tenke at det er et langdistanseforhold, og det er ingen måte du bruker en time på krympekontoret hver gang du besøker, husk at det finnes digitale løsninger for rådgivning, for eksempel videochatting. Selv om det er litt uortodoks, så er det langdistanseforholdet ditt. Hvis du vil at den skal fungere, så er det på tide å begynne å jobbe med det!

Hvis bare en av dere jobber for å holde kontakten, snakker vi om det også. Kanskje er den andre personen swamped på jobb og nyter den ekstra innsatsen du legger inn for å koble til. Eller kanskje tar de deg for gitt. Før du hopper til konklusjoner uansett, spør! Du vet ikke før du spør.

Uten å spørre du antar bare, og det er definitivt noe som vil drepe et forhold. Forutsetninger bør ikke gjøres – noensinne.

Hvis du er den som føler seg forpliktet til å snakke med partneren din, så er det på tide å spørre deg selv om noen ærlige spørsmål om hvorvidt dette forholdet er akkurat hva du vil eller når du vil ha det. Noen ganger finner vi akkurat det rette ved nøyaktig feil tid i våre liv. Det er viktig å være ærlig med deg selv, så du kan være ærlig med partneren din.