Live chat-programvare, i enkle ord, er avansert Im-programvare som Yahoo Messenger, Google Talk eller MSN Messenger, som har en forskjell at det kan bli integrert direkte inn i et hvilket som helst nettsted, samt er pakket med relevant tilbehør. En gang innlemmet kan mirakel trafikk bot hjelpe webmastere, live support ledere eller outsourcede chat-operatører å spore nettsted turister i sanntid og de er i stand til å invitere besøkende til chat som måten den virkelige salgsrepresentant nærmer seg klienten inne i en fysisk butikk for hjelp. Når kunden aksepterer chatinvitasjonen, kan kundene og chatoperatørene ha en live chat-økt.

På samme måte kan besøkende også kreve assistansen ved hjelp av chat-ikoner rundt e-handelswebsider for forhåndsforespørsler. Når kunden krever at chatten, kan chatoperatører få varselet og synes varsler om chat-forespørsel. Etter at chatforespørselen er gjenkjent, kan besøkende spørre spørsmål på nettet.

Slik fungerer live chat-programvare

Chat-programvare er mye penger på tjenester som vil være en kommunikasjonstratt mellom nettstedets besøkende og innehavere eller moderatorer i konkret tid. Normalt inneholder den tre hovedmoduler, nemlig Operatørkonsoll eller chat-applikasjon, Chat-server og chat-vindu. Chat Programvareleverandører vil gi deg en liten webkodning etter registreringen, og eierne må integrere denne koden på sine nettsider for å kunne levere live support service.

Eller ingen besøker den integrerte nettsiden for direktesupport, det innebygde skriptet vil publisere de splitter nye kundedataene mot chat-serveren, og som et resultat vil serveren sende den splitter nye kundeinformasjonen til live-operatørene. Etter å ha funnet de nye kundedataene i serveren, bruker operatørkonsollprogrammet seg til å varsle operatørene om nye besøkende. Operatørkonsoll kan også vise informasjon som by, tilstand og land, nøkkelfraser de benyttet i internett søkemotor for å oppnå nettsiden, tidligere kundehistorie eller nei og chatmeldinger eller nei. Denne artikkelen hjelper operatøren til å kjenne kundens betydning

Fordeler for live chat programvare

Standardmetoden for å levere kundesupport ved bruk av telefoner eller e-post er blitt ansiktsløftning. Ved hjelp av chatsystemer, kan bedriftseiere nå gi sine kunder et valg om å få den mengden kundesupport de fortjener gjennom chat-systemet. Her er fordelene ved å få chatteprogramvare i flyger og visittkort.